top of page

wat betekent 'sterling silver' en '925silver'

je hebt vermoedelijk al gehoord van 'sterling silver'. maar wat betekent dit nu eigenlijk?


zilver in zijn zuiverste vorm bestaat uit 999/1000 zilverdeeltjes. dit wordt ook fijnzilver genoemd.

echter, dit soort zilver is te zacht om te gebruiken voor juweeltjes. het buigt te snel en is niet hard en stevig genoeg.


om juweeltjes in zilver te kunnen maken, wordt 925 zilver gebruikt. dit betekent dat het bestaat uit 925/1000 zilverdeeltjes, een legering van 92,5% zilver met 7,5% overige metalen.


bij een combinatie van zilver met koper wordt dit sterling silvergenoemd. dat betekent dat dit om een legering gaat van 92,5% zilver en 7,5% koper.

je herkent dit trouwens makkelijk aan de stempel '925' die in het zilver is gedrukt. vaak is het zodanig klein dat je het niet kan lezen maar je hebt het zeker ooit al eens opgemerkt!


wat is nu het verschil met 'verzilverd'?


verzilverde juwelen bevatten enkel een 'laagje' zilver, meestal gegoten bovenop koper. dat is dus geen legering zoals bij de 925 sterling silver. dit betekent dan ook dat als het juweel vaak wordt gereinigd, de zilverlaag ook sneller zal verdwijnen.

wist je trouwens dat je het verschil tussen 'sterling zilver' en 'verzilverd' makkelijk kunt checken? zilver is niet magnetisch, verzilverde voorwerpen meestal wel!
Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page